HR-scan

Inzicht in uw personeelsbeleid

Wanneer u zelf uw personeelsmanagement in de hand houdt, is dat vaak een bewuste keuze. Toch is het goed om eens een aantal zaken met betrekking tot uw personeel en uw personeelsbeleid onder de loep te nemen:

  • Zijn uw personeelsdossiers compleet?
  • Beschikt u over een op maat gemaakt personeelshandboek dat verbonden is met de arbeidsovereenkomsten en waar alle afspraken met betrekking tot het reilen en zeilen van de organisatie in staan?
  • Is er een goed functionerend absentie/ziekteverzuimbeleid en heeft u een contract met een deskundige arbodienst?
  • Zijn er goede afspraken (getekende overeenkomsten) over het privé-gebruik van bedrijfsmiddelen (laptop, mobiele telefoon, internet op kantoor, leaseauto, iPad, etc.)

Deze zaken zijn voor elke onderneming van groot belang om er voor te zorgen dat u in geval van langdurige ziekte of een arbeidsconflict geen nodeloos hoge (en vaak niet-gebudgetteerde) kosten hoeft te maken.

Om hier duidelijkheid in te krijgen, kunt u hier de HR-scan downloaden. Het duurt ongeveer 10 minuten om een lijst met deze vragen in te vullen en met de uitkomst verkrijgt u een helder inzicht in uw huidige personeelsbeleid.

Wanneer u vragen heeft over de scan of over uw personeelsbeleid kunt u contact met mij opnemen voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.

 

Share This